Linnunpelätit historiaan! Nyt tulee lentävä robottihaukka

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monilla kasvimailla saattaa vielä nykyäänkin törmätä pellon laidalla hiljaa paikallaan vahtivaan linnunpelättimeen. Perinteiset linnunpelättimet saattavat kuitenkin olla tulevaisuudessa historiaa, mikäli hollantilaisen yrittäjän keksintö saa tuulta alleen.

27-vuotias Nico Nijenhuis on kehitellyt haukkaa muistuttavan robotin jonka tarkoituksena on karkoittaa lintuja alueilta, joihin ne eivät ole tervetulleita. Mies uskoo keksinnöstä olevan apua esimerkiksi lentokentillä ja kaatopaikoilla, joissa linnuista on riesaa.

Tulokset ovat tähän mennessä olleet hyviä. Wired-lehden mukaan robottihaukkaa testattiin Hollantilaisella kaatopaikalla, jossa lintupopulaatio väheni jopa 75 prosentilla. Robottilinnut ovat toistaiseksi radio-ohjattavia, mutta Nicon Clear Flight Solutions -yritys kehittelee parhaillaan itsestään lentävää versiota.