Kakadu ja koirat ovat parhaita kavereita – syy paljastui videolta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lemmikkilinnuiksi papukaijojen tavoin sopivat kakadut ovat älykkäitä eläimiä. Spike-niminen valkokakadu on ystävystynyt erinomaisesti omistajaperheessään olevien tanskandoggien kanssa. Papukaijalintu suorastaan hemmottelee nelijalkaisia eläinystäviään.

YouTube
YouTube

Netissä on julkaistu video, jolla näytetään Spiken ja suurikokoisten koirien saumaton yhteistyö. Hauvojen herkkulaatikolle päässyt lintu auttaa karvakuonoisia ystäviään heittelemällä namuluita lattialle mässäiltäväksi. Kakadu toimii eräänlaisena herkkuautomaattina koirille.

Valkokakadut ovat uhanalainen laji pääasiassa lemmikkieläinkaupan takia. Lisäksi Indonesian itäosissa elävät kakadut ovat joutuneet etsimään uusia pesimäalueita elinympäristön tuhoutumisen takia. Ihmiset muokkaavat sademetsiä asutusta ja viljelyä varten.