Jean Claude Van Damme murskaa jäätä mainoksessa – Rockyn hengessä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Belgialainen toimintatähti Jean-Claude Van Damme, oikealta nimeltään Jean-Claude Van Varenberg, aloitti itsepuolustuslajit kymmenen vuoden iässä. Sittemmin hän on saanut muun muuassa mustan vyön Shotokan karatessa ja saavuttanut lisänotkeutta balettiharrastuksella.

YouTube
YouTube

Vaikka Jean-Claude Van Dammen loiston päivät valkokankaalla ovat ohi, on hän mukana Coors Light -oluen näyttävässä Coors Light mainoskampanjassa. Videolla toimintatähti nähdään arktisissa olosuhteissa, murskaten jäätä paljain käsin.

Lopuksi Van Damme rakentaa jäästä kokonaisen baarin. Autenttisen 80-luvun toimintaelokuvan tunnelman takaamiseksi näyttelijällä on takatukka, ja mainoksen taustalla soi aikakaudelle ominainen syntikkapop.

Taannoin lihaskimppu nähtiin Expendables 2 -elokuvassa muiden toimintaelokuvien legendojen, kuten Sylvester Stallonen, Dolph Ludgrenin ja Arnold Schwarzeneggerin seurassa. Toimintaelokuvien näyttelijä muutti Yhdysvaltoihin vuonna 1981 ja sai ensimmäisen isomman roolinsa Haastaja-elokuvasta vuonna 1986. Van Damme toimii myös käsikirjoittajana ja tuottajana.