Keksijät lupaavat: Tästä vodkasta ei tule krapulaa!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaiset eivät tunnetusti sylje lasiin. Tästä tavasta kuitenkin varjopuolena nähdään sunnuntaisin pitserian ruuhkat, kivennäisveden suurempi kulutus ja Buranan kova menekki. Vodka on yksi kirkkaiden alkoholijuomien suosikki, mutta se tarkoittaa myös liiallisesti nautittuna infernaalista krapulaa seuraavaksi päiväksi.

Nyt Iowan osavaltion yliopistossa on kehitetty vodka, jonka luvataan olevan puhtaampi ja siten myös krapulavapaampi kuin muiden markkinoilla olevien juomien. Biotekniikan professori Johannes Van Leeuwen kehitti OZ Spirits -nimisen panimon kanssa IngeniOz-nimisen vodkan, joka on huomattavasti edeltäjiään laadukkaampaa, Daily Bhaskar uutisoi.

Maissista valmistettu vodka on tislattu siten, että se sisältää vähemmän epäpuhtauksia. Tämä tarkoittaa sen aiheuttavan vähemmän krapulaa, vaikka se on helpompi juoda kuin kitkerät kilpailijansa. Vodka valmistetaan perinteisesti perunasta tai viljasta, mutta valmistamiseen käytetään joskus myös sokerijuurikasta tai hedelmiä.