Unohda alkometri – vaate paljastaa juopumustilan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä pystyy skarppaamaan ulkoista olemustaan ja ulosantiaan vielä suhteellisen vahvassa humalassa. Toiset puolestaan heittäytyvät höppänäksi jo yhden viinilasillisen jälkeen. Nyt korealainen Younghui Kim on kehittänyt kehon alkoholiin reagoivan vaatekappaleen.

Juomakulttuuri vaihtelee suuresti maittain, ja nyt korealaisille on suunniteltu juomiskulttuuriin sopiva vaate. Vaatekappale ilmaisee väriä vaihtamalla, mikäli sen käyttäjä on nauttinut alkoholia. Yleensä alkoholi parantaa juojan itsetuntoa, joten naisten mekossa on olkapäiden kohdalla huomiota herättävät valot, jotka loistavat eri sävyissä alkoholipitoisuuden noustessa.

Miehille on samalla idealla suunniteltu takki. Tuotteen keksijän mukaan Etelä-Koreassa nautitaan runsain määrin alkoholia erilaisissa sosiaalisissa tilanteissa, ja ihmiset pysyvät harvoin laskuissa monesko drinkki on menossa. Tuote on kehitetty ensisijaisesti taidenäyttelyä varten, eikä ole todennäköisesti tulossa lähivuosina kauppojen hyllyille.