Läpinäkyvä kanootti paljastaa meren aarteet

Matkailu · Terhi Piiroinen

Kanootteja ja kajakkeja ohjaillaan melonnan avulla, ja rauhallinen tahti takaa nautinnollisen kokemuksen päästä tiirailemaan veden äärtä lähietäisyydeltä. Kanootteja ja kajakkeja on käytetty alun perin vesillä liikkumista ja mestästystä ja kalastusta varten.

YouTube
YouTube

Nykyisin kanooteilla suoritetaan kilpaurheilun lisäksi kuntoilua ja retkeilyä. Clear Blue Hawaii -niminen yhtiö on niittänyt menestystä läpinäkyvällä kanootillaan, jonka nimi on Molokini. Kauttaaltaan läpinäkyvä kulkupeli mahdollistaa entistäkin upeammat näkymä melojalle, ja siksi se onkin suosittu etenkin kirkasvetisissä kohteissa.

Molokinista julkaistut kuvat puhuvat puolestaan. Turkoosi meri, aurinko ja läpinäkyvä kanootti – mitä muuta lomailija tai vesiretkeilijä voisi toivoa? Läpinäkyviä kanootteja löytynee jo joistakin turistikohteista vuokrattavana, mutta Daily Mailin mukaan omaksi ostaminen kustantaa reilut 2.000 euroa.