Jo yli 2 000 taiteilijaa kadonnut Facebookista – syynä tyrmistyttävä sääntömuutos

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vahvalla meikillä, näyttävillä esiintymisasuilla ja korkeilla koroilla varustetut drag queenit ovat naiseksi pukeutuneita miehiä. Lahjakkaat esiintyjät tanssivat, laulavat ja juontavat, ja heidän pääasiallisena ideana on tarjota viihdettä sitä janoavalle kansalle.

Nyt Facebook on määränyt, että kaikkien esiintyvien taiteilijoiden on käytettävä palvelussa virallista nimeä. Toisin sanoen suomalainen Cristal Snow tunnettaisiin jatkossa Tapio Huuskana ja australialainen Dame Edna Barry Humphriesinä. Kuten arvata saattaa, eivät draamasta nauttivat drag queenit ole sulattaneet asiaa suosiolla.

Mirror-lehden mukaan jo 2.000 taiteilijaa on ottanut lähtöpassit Facebookista uusien määräysten takia. Facebook perustelee päätöstä turvallisuus- ja yksityisyysseikoilla. Asian tiimoilta on järjestetty myös kansalaisadresseja, ja yksi niistä Olivia La Garcen alulle panema.

– Vaikka nimemme eivät ole laillisia kastenimiä, ovat ne silti merkittävä osa identiteettiämme, kansalaisadresissa kirjoitetaan.