Lisälaite tekee iPadista virtuaalikypärän

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yksi viime vuosien puhutuimmista uutuuslaitteista erityisesti videopelien maailmassa on ollut virtuaalikypärä Oculus Rift. Vaikka virtuaalikypärät eivät ole mikään uusi keksintö, kerrotaan Oculus Riftin nostavan virtuaaliset pelikokemukset aivan uudenlaiselle tasolle.

Oculus Rift ei kuitenkaan hintansa puolesta sovellu aivan köyhimmille pelaajille. Siksipä Kickstarterin AirVR-projekti lupaa tarjota vähävaraisemmille pelaajille budjettiversion virtuaalikypärästä. Käytännössä AirVR on lisälaite iOS-laitteille, jonka avulla tablettitietokone tai älypuhelin kiinnitetään katsojan päähän virtuaalikypärän tavoin.

Laitteen idea kuulostaa ehkä epäilyttävältä ja jopa naurettavalta, mutta AirVR:n esittelyvideolla sen vakuutetaan toimivan. Ainakin AirVR tulee lompakolle halvemmaksi kuin Oculus Rift mikäli hallusta löytyy jo yhteensopiva iOS-laite eikä hölmön näköinen viritelmä kasvoillaan kulkeminen kuulosta ongelmalliselta.