Kettulaulun Ylvis on täällä taas – tässä uusi koominen hitti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Internetissä kulovalkean tavoin suosiota viime vuonna saavuttanut The Fox -listahitti oli norjalaisen Ylvis -komiikkaduon käsialaa. Kaksikkoon kuuluvat veljekset Bråd ja Vegard Ylvisåker.

YouTube
YouTube

Kettulaulu ilmensi osuvasti musiikkimaailman paradoksaalisuutta, jossa kappaleen sanoituksilla ei ole loppupeleissä mitään väliä suosion saavuttamisessa ja menestymisessä. Usein yksinkertaisilla kertosäkeillä ja toistoilla varustetut kappaleet tehoavat suureen yleisöön parhaiten.

Esimerkkinä mainittakoon Lady Gagan Bad Romancen: ”Rah- rah-ah-ah-ah-ah, roma-roma-mamaa” ja Justin Bieberin: ”Baby, baby, baby ooh”. Nyt Ylvis jatkaa voittokulkuaan uudella Trucker’s Hitch -kappaleella.

Ylvis hakee uudella biisillä ratkaisua sille, kuinka rekkamiehen pressusolmu sidotaan. Sävelkulku ei juurikaan eroa vuosi sitten villineestä jättihitistä. Ylvis todistaa jälleen kuitenkin sen, että mikäli kappale on tehty tietyllä kaavalla, uppoaa se suurelle yleisölle paremmin. Videota on katsottu parin päivän aikana yli puoli miljoonaa kertaa.