Koe-eläinlaboratoriosta traaginen video: ”Elävä painajainen”

Ohhoh! · Stara.fi

Yleinen mielipide on ollut jo vuosikymmeniä koe-eläinten käyttämistä vastaan, sillä valtaosa eläimille suunnatonta tuskaa ja vammautumista aiheuttavista testeistä ovat täysin turhia. Ne eivät joko tuota mitään hyödynnettävissä olevia tuloksia tai samat testit voisi tehdä myös ilman eläimiä esimerkiksi kasvatetuilla kudoksilla.

YouTube
YouTube

Nyt brittiläinen British Union for the Abolition of Vivisection ja saksalainen Soko-Tierschutz ovat julkaisseet videon, joka paljastaa julmat eläinkokeet, joita tehdään makakiapinoilla Max Planck -instituutissa Saksan Tübingenissä. Oikeutta eläimille -järjestön mukaan apinoiden liikkuminen estetään lukitsemalla ne liikkumisen estävään laatikkoon ja kiinnittämällä pääkalloon tappi, jolla pää saadaan lukittua paikalleen.

Järjestön mukaan apinoilla tehtävät tutkimukset eivät tähtää lääketieteellisiin sovelluksiin, eli niiden tuloksilla ei ole lääketieteellistä merkitystä. Kaiken lisäksi nämäkin tutkimukset voisi korvata tutkimalla ihmisten aivotoimintaa fMRI-magneettikuvauksella.

Oikeutta eläimille kerää parhaillaan allekirjoituksia apinoiden kiduttamisen lopettamiseksi. Palautetta voi myös antaa suoraan Saksan suurlähetystön Facebook-sivuilla tästä linkistä.