Mies pystytti Buddha-patsaan pihalleen – alueen rikollisuus romahti

Viihdeuutiset · Annika Kela

Buddha-patsas on tuonut rauhan asuinkortteliin Kalifornian Oaklandissa. Buddhalaisuuteen yhdistetään yleensä rauhallisuus ja kaikkien elämänmuotojen kunnioittaminen. Vuonna 2009 Dan Stevenson osti läheisestä tavaratalosta naapurustonsa pääkadulle noin 60 senttiä korkean Buddha-patsaan, ei uskonnollisista syistä vaan pelkästään hyväntahdon eleenä.

Buddha-patsaan läsnäololla oli yllättäviä tuloksia. Rauhaton ja huumerikollisuudesta kukoistava naapurusto muuttui turvallisemaksi. SFGate raportoi, että Buddhan saavuttua kortteliin on rikollisuus vähentynyt jopa 82 prosenttia. Ihmiset ovat alkaneet pitää huolta ympäristöstään ja kohdella toisiaan paremmin.

Buddhasta on tullut alueen pyhiinvaelluskohde. Ihmiset ovat tuoneet Buddhalle kukkia ja rukoilleet yhdessä sen juurella. Stevenson kertoo, että myös hänen ovelleen on ilmestynyt lahjoja sen jälkeen kun naapurit ovat saaneet tietää, että patsas on hänen hankkimansa.

Vuonna 2012 Oaklandin viranomaiset yrittivät poistaa patsaan naapurustosta saatuaan valituksia asuinalueen asukkaalta. Asuinyhteisö kuitenkin yhteistuumin esti patsaan poistamisen ja patsas on edelleen sille kuuluvalla paikalla. Buddha symboloi asukkaille yhteenkuuluvuuden tunnetta, turvallisuutta ja rauhaa riippumatta siitä onko uskonnollinen vai ei. Buddha on tullut Oaklandin naapurustoon jäädäkseen.