Tyylittömyys tuli muotiin – hipsterit OUT, normcore IN

Viihdeuutiset · Annika Kela

Hipstereiden aikakausi on päättynyt. Useiden eri muotilähteiden mukaan hipsterit eivät ole enää muodikkaita, vaan tämänhetkinen muoti-ilmiö on normcore. Tämä on hyvä uutinen niille ihmisille, jotka eivät juuri muotia seuraa, sillä normcoren määritelmän mukaan tyylittömyys on nyt muodikasta.

Splash
Splash

Stara kertoi äskettäin, että suomalaisturistit ovat taas huippumuodikkaita, koska vyölaukut ovat nousseet taas trendiksi. Britannian Vogue-lehti kuvailee normcorea sanalla anti-style, joka suomeksi tarkoittaa tyylittömyyttä. Sana normcore tulee sanoista normaali ja hardcore.

Muotimaailma on vihdoin menossa oikeaan suuntaan, sillä vaatteiden käytännöllisyys ja mukavuus on nyt pääroolissa. Mitä vaatimattomampi pukeutuminen sinulla on, sitä tyylikkäämpi olet. Jos valitset vaatekaapista päällesi farkut ja valkoisen T-paidan, edustat tyyliltäsi normcorea.

Muotitalojen panostaminen tähän tyylisuuntaan näkyy hyvin katumuodissa. Markkinoille on tullut paljon rennompia ja mukavampia vaatteita ja neutraaleja värejä. Mitä paremmin viihdyt rennoissa vaatteissa, etkä yritä panostaa liikaa, on tyylisi normcoren mukainen. Jos kuulut siihen ryhmään, joka ei jaksa vaivata päätään viimeisimmillä trendeillä, olet virallisesti muodikas. Cara Delevingne on yksi muotimaailman kuumimmista tähdistä, ja hän pukeutuu vapaa-ajallaan normcoren mukaisesti.