Ruokabloggarin uutuusherkku: Pizzapohja tehtiin ranskanperunoista

Ruoka · Tim Isokivi

Pizza on alun perin italialainen ruokalaji, josta on olemassa lukemattomia erilaisia variaatioita ympäri maaillman. Olemme aikaisemmin uutisoineet erikoisista ruokalajeista, kuten hampurilaispizzasta, ja nyt on puolestaan vuorossa ranskalaisia perunoita ja pizzaa yhdistelevä herkku.

Splash
Splash

Ranskalaisten perunoiden lisääminen pizzaan ei ole sinänsä uusi idea, ja se on tullut joillekin varmasti tutuksi esimerkiksi kokeilunhaluisten kotikokkien krapulaherkkuna. Yhdysvaltalaisen ruokabloggarin, Clifford Endon, versiossa ranskalaisia ei kuitenkaan käytetä pizzan täytteenä vaan pohjana taikinan sijaan.

Cliffordin mukaan hänen ranskalaispizzansa eroaa aikaisemmista samankaltaisista luomuksista sillä tavoin, että se muistuttaa ulkonäöltään varsin paljon perinteistä pizzaa. Ranskalaiset on ”liimattu” toisiinsa sulaa juustoa apuna käyttäen. Täytteinä Foodinese.com-sivustolla esitellyssä ranskalaispizzassa on käytetty pepperonia, tomaattikastiketta ja mozzarellaa.

Splash
Splash