Vankila uhkaa The Jersey Shore -tähteä – miljoonien dollarien veropetos

Viihdeuutiset · Annika Kela

Suuren suosion saavuttanut musiikkitelevision realitysarja The Jersey Shore on tehnyt sarjassa esiintyvistä henkilöistä julkkiksia. Sarjassa esiintyvällä Mike Sorrentinolla, eli The Situationilla, on ongelmia lain kanssa. Hän on nimittäin valtiolle velkaa lähes yhdeksän miljoonaa dollaria veroja.

Splash
Splash

On väitetty, että Mike ja hänen veljensä Marc olisivat lähes kolmen vuoden ajan vältelleet verojen maksamista ja laatineet vääristeltyjä veroselvityksiä. Viranomaiset alkoivat epäillä veljesten touhuja ja heidän tulonsa tarkistettiin vuosien 2010-2012 ajalta. Veroselvitysten tiedot eivät täsmänneet veljesten tuloihin ja viranomaiset haastoivat veljekset oikeuteen.

Valtion asianajaja Paul J. Fishman on kertonut, että kyseessä on miljoonien dollarien veropetos. Veljeksille on maksettu palkkaa promootiokeikoista ja esiintymisistä, mutta he eivät ole ilmoittaneet niistä saatuja palkkoja verotoimistolle. Veljekset ovat myös saaneet lahjoina kalliita vaatteita, koruja ja jopa autoja, joita ei ole ilmoitettu verotukseen. Veropetoksesta saattaa joutua vankilaan jopa kymmeneksi vuodeksi.