Budweiserin valistuskampanja: Älä aja humalassa, ystäväsi odottavat

Viihdeuutiset · Annika Kela

Budweiser on julkaissut valistavan mainoksen koskien alkoholin käyttöä ja autolla ajamista. Kampanja on yleensä menestys, jos se onnistuu vetoamaan järjen lisäksi tunteisiin. Mainoksessa on nyt käytetty uutta näkökulmaa ja se tekee mainoksesta kiinnostavan.

YouTube
YouTube

”Ystäväsi odottavat sinua” -kampanjan mainoksessa päärooleissa ovat koira ja koiranomistaja. Koira on monen ihmisen paras ystävä ja omistajan mukana aina pennusta lähtien. Omistaja jättää koiransa kotiin lähtiessään kavereidensa kanssa juhlimaan. Koira jää uskollisesti odottamaan omistajaansa ja aina kun ulkona näkyy liikettä, alkaa häntä heilua. Ulkona alkaa hämärtää, mutta omistaja ei saavu kotiin.

Viesti on se, että tämä koira on yksi niistä onnekkaista, jotka saavat omistajansa kotiin illan päätteeksi. Älä aja kun juot alkoholia, ystäväsi odottavat sinua.