Kolmevuotias poika painaa 70 kiloa – lihoo edelleen vauhdilla

Ohhoh! · Annika Kela

Brasilialainen pikkupoika kärsii syndroomasta, joka aiheuttaa ylensyöntiä. Misael-poika on siis vakavasti ylipainoinen. Kolmevuotias painaa jo 70 kiloa, eikä kykene tekemään asioita, joita tuon ikäisen pitäisi tehdä. Syndrooman takia hän on jatkuvasti nälkäinen, ja saatuaan ruokaa hän ei kykene lopettamaan syömistä.

YouTube
YouTube

Misael oli syntyessään normaalipainoinen pienokainen. Hän painoi syntyessään 2,9 kiloa. Sen jälkeen lapsi on kasvanut kolmen kilon kuukausivauhtia. Se on vaikuttanut suuresti hänen kehitykseensä, hänellä on muun muassa vaikeuksia kävellä.

Lääkärit epäilevät, että lapsi sairastaa Prader-Willi syndroomaa, joka aiheuttaa ylensyöntiä. Misaelille on määrätty lääkkeitä, joiden pitäisi vähentää ruokahalua, mutta vanhempien mukaan ne eivät ole tehonneet. Mikäli lapsi ei saa painoaan pudotettua, tulee sillä olemaan dramaattisia seurauksia tulevaisuudessa.

Muita osin iloinen ja leikkisä Misael on kuin jokainen kolmevuotias. Hän on utelias ja liikkuu niin paljon, kuin mahdollista. Huoli lapsen painosta saa miettimään, eikö lapsen ruokavaliolla ja siihen tehtävillä muutoksilla saataisi lapsen ylipainoa vähennettyä? Voiko vahva lääkitys olla todella ratkaisu?