Miehellä yli 1 000 Facebook-kaveria – kahville jokaisen kanssa!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Facebookin kaverilista on monille pelkkä ihmissuhteiden verkosto, ja todellisuudessa vain harva tapaa listalla olevia kavereita kasvotusten. Toiset pitävät niin sanotusti turhia ihmisiä listallaan joko velvollisuudesta tai siksi, että puolitutut ovat yksinkertaisesti unohtuneet sinne.

Toki joukkoon mahtuu niitä, jotka haalivat jokaisen tapaamansa ihmisen automaattisesti kaverikseen. Nyt, kun sosiaalinen media on liki käytännössä korvannut kaikki muut yhteydenpitovälineet, ovat tärkeät ja läheiset ihmissuhteet nousseet entistäkin arvokkaampaan asemaan. Australialainen opiskelija Matt Kulesza haluaa nyt tavata kaikki yli tuhat Facebook-ystäväänsä kahvittelun merkeissä.

Tämä siksi, että mies haluaa tietää Facebook-listalla olevista ihmisistä enemmän kuin pelkästään sen, mitä he kertovat sosiaalisessa yhteisöpalvelussa. Hän kutsuu projektia nimellä 1000+ Coffees. Tempauksen avulla Matt myös muistuttaa itselleen, kuinka tärkeää on tavata ihmisiä aidoissa tilanteissa pelkän tietokoneen avulla tapahtuvat yhteydenpidon sijaan.

Hän käynnisti kahvittelun syyskuussa ja pyrkii tapaamaan viisi tuttavaa viikossa. Matt ikuistaa jokaisen kahvihetken myös Facebookiin ja kertoo, kenen kanssa hän on käynyt kahvilla, kauan he ovat olleet ystäviä Facebookissa ja monta yhteistä kaveria heillä on sosiaalisen yhteisöpalvelun mukaan. Lisäksi hän kertoo jokaisesta kahvittelusta muutamalla lauseella.