Supersankarielokuvien tulvalle ei näy loppua – 10 uutta elokuvaa tekeillä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vielä 2000-luvun alussa supersankarielokuvia pidettiin suurien studioiden näkökulmasta riskisijoituksina. Tämä kuitenkin muuttui Spider-Man ja X-Men -elokuvasarjojen suosion myötä. Nyt vuosittain valkokankaalla nähdään useita elokuvia, joissa seikkailevat Marvelin ja DC:n sarjakuvalehtien sivuilta tutut hahmot.

Nyt Warner Bros -elokuvayhtiö on paljastanut suunnitteilla olevan jopa 10 elokuvaa, jotka perustuvat DC Comics -kustantamon hahmoihin. Vuonna 2016 ensi-iltansa saa Batman v Superman: Dawn of Justice ja pahishahmojen oma Suicide Squad -elokuva. Sitä seuraavana vuonna on vuorossa Ihmenaisen, eli Wonder Womanin, oma elokuva.

Kilpailevan Marvel-yhtiön Avengers-elokuvaa tulee vastaamaan vuonna 2017 ilmestyvä Justice League Part One, joka marssittaa ruudulle Batmanin ja Teräsmiehen lisäksi Ihmenaisen, huippunopean The Flashin ja Game of Thrones -tähti Jason Momoan esittämän vedenalaisen Aquamanin. Viimeksimainitut tulevat tietenkin saamaan myös omat elokuvansa. The Rock puolestaan tähdittää vuonna 2019 ensi-iltaan tulevaa Shazam-elokuvaa.

Kuten aikaisemmin on uutisoitu, vuonna 2016 ensi-iltansa saavassa Batman v Superman: Dawn of Justice -elokuvassa Batmania näyttelee Ben Affleck ja Teräsmiehen roolissa nähdään jälleen Henry Cavill. Ihmenaista tulee näyttelemään israelilainen näyttelijä ja malli Gal Gadot.