Tutkijat selvittivät missä kotikissat liikkuvat – odottamaton tulos

Viihdeuutiset · Stara.fi

Valtaosa lemmikkikissoista saa käyskennellä ulkosalla lähes vapaasti ilman, että ihmiset tietävät missä kissa on milloinkin käynyt tutkimusmatkoillaan. Yleensä omistajilla on jonkinlainen käsitys siitä missä heidän kissansa liikkuvat, mutta he ovat usein aivan väärässä.

YouTube
YouTube

Arvostettu tiedelehti National Geographic on nyt tutkinut missä tavalliset kotikissat liikkuvat sen jälkeen, kun ne päästetään vapaaksi ulos. Kissojen seurantaan Cat Tracker -laitteita valmistavan yrityksen kanssa kissoihin kiinnitettiin GPS-paikantimia ja videokameroita.

Tutkimuksessa selvisi, että kissat käyvät odottamattoman pitkillä reissuilla ja jopa toisten ihmisten kodeissa. Tulokset esiteltiin myös kissojen omistajille, jotka olivat yllättyneitä lemmikkiensä reissuista. Eräs kissa oli esimerkiksi kävellyt suoraan kilometrien päässä sijaitsevalle talolle ja palannut saman tien takaisin. Pian selvisi, että kissa oli perheen loman aikana kävellyt etsimään perhettä heidän vanhalta asunnoltaan.