Näin piirrät täydellisen ympyrän vapaalla kädellä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

DaveHaxin YouTube-kanava on loistava vinkkipankki, jonka avulla saa tehtyä kodin tavallisista asioista hieman helpompia pienellä vaivalla. Miehen tee-se-itse -videot keräävät jakso toisensa jälkeen tuhansittain katsojia. Nyt piirretään täydellinen ympyrä vapaalla kädellä.

YouTube
YouTube

Yleensä ympyrän piirtämiseen vaaditaan malli tai harppi. Nettinikkari Dave Hax esittelee kuitenkin helpomman keinon, jossa kynä pysyy paikoillaan ja vain paperi liikkuu. Käsi toimii harpin tavoin, ja ranne nojaa keskelle paperia. Sen jälkeen paperia pyörittämällä syntyy täydellinen ympyrä.

Mikäli haluaa tehdä pienempiä ympyröitä, voi ranteen sijasta nojata paperiin pikkurillillä tai sormella. Harvoin päästään sanomaan, että joku on keksinyt ympyrän uudelleen, mutta Dave Hax on ainakin keksinyt uuden tavan, kuinka ympyrä on helpompi piirtää.