Pohjois-Koreaan avattiin laskettelukeskus – jotain vielä puuttuu…

Matkailu · Stara.fi

Pohjois-Korea on maailman suljetuin valtio, siellä sieltä kantautuu muiden maiden tietoon pääasiassa viralliseksi totuudeksi luokiteltua propagandaa ja kuvia. Paikan päällä käyneiltä on sen sijaan saatu kuvia myös karusta todellisuudesta. Nyt esittelyssä on maan ainoa laskettelukeskus.

Julkaisu käyttäjältä DPRK 360.

Tänä vuonna avattu Masikryongin laskettelukeskus sijaitsee Taehwa-vuorella, jossa lumettamisesta vastaavat ruotsalaiset lumitykit. Teknologiasta huolimatta alueella ei ole kuitenkaan lunta, joten hulppeasti suurella rahalla rakennettu lomakeskus on tyhjillään. Valokuvaaja Aram Pan kävi laskettelukeskuksessa ja on nyt julkaissut kuvia Facebookissa.

Otoksissa nähdään miten hienoksi hotellikompleksi on rakennettu vuokraamoineen, sviitteineen, kylpylöineen ja uima-altaineen sekä lasketteluhisseineen. Laskettelurinteitä kerrotaan olevan yhteensä huimat 110 kilometriä. Vain lumi ja kävijät puuttuvat. Kim Jong-un toivoo paikalle 5.000 vierailijaa päivässä, ja keskuksesta kaavaillaan myös ulkomaisten turistien kohdetta.

Julkaisu käyttäjältä DPRK 360.

Julkaisu käyttäjältä DPRK 360.

Julkaisu käyttäjältä DPRK 360.

Julkaisu käyttäjältä DPRK 360.

Julkaisu käyttäjältä DPRK 360.

Julkaisu käyttäjältä DPRK 360.

Julkaisu käyttäjältä DPRK 360.

Julkaisu käyttäjältä DPRK 360.

Julkaisu käyttäjältä DPRK 360.

Julkaisu käyttäjältä DPRK 360.

Julkaisu käyttäjältä DPRK 360.

Julkaisu käyttäjältä DPRK 360.

Julkaisu käyttäjältä DPRK 360.

Julkaisu käyttäjältä DPRK 360.

Julkaisu käyttäjältä DPRK 360.

Julkaisu käyttäjältä DPRK 360.

Julkaisu käyttäjältä DPRK 360.