Sivullinen ripitti poliisia laittomuuksista: ”Sinut voitaisiin pidättää”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viranomaisten ja erityisesti poliisien laittomuudet ja ylilyönnit ovat olleet viime aikoina yhä useammin esillä, kun kännykkäkameroiden ansiosta niistä saadaan aikaisempaa enemmän todisteita. Suomessa poliisi tuomittiin äskettäin YouTube-videon perusteella oikeudessa.

YouTube
YouTube

Nyt verkossa nähdään amerikkalaismiehen kuvaama video, jossa hän ripittää poliisin siviiliautossa istuvaa poliisia laittomuuksista. Miehen mukaan Washingtonin osavaltiossa poliisin on laitonta käyttää siviiliautoa, ja autoa ajava poliisi voitaisiin siksi jopa pidättää. Tieto näyttää tulevan poliisille yllätyksenä.

Mies kertoo, että hän voisi kutsua paikalle toisen poliisin sakottamaan, mutta päästää poliisin kuitenkin tällä kertaa varoituksella. Hän myös selittää miksi siviiliautot ovat laittomia ja niillä tehtävät autoilijoiden pysäytykset jopa vaarallisia. Poliisi ottaa tiedon vastaan asiallisesti ja lupaa ottaa asiasta selvää.