Suomen korkealentoisin mainoskampanja? 4G LTE -avaruustesti tänään

Digi · Stara.fi

Maailmalla on tehty lukuisia kokeiluja, joissa mitä erikoisempia tuotteita on lähetetty sääpallojen avulla jopa kymmenien kilometrien korkeuteen. Tänään suomalainen operaattori Elisa lähettää aluksen maan ilmakehään testaamaan miten korkealle sen 4G LTE -nettiyhteys yltää.

Tänään iltapäivällä suomalaiset pääsevät seuraamaan suorana lähetyksenä miten odotettu matka avaruuden rajamaille lopulta onnistuu. Lennolle oli alunperin lähdössä kolmen suoraa videokuvaa välittävän päätelaitteen lisäksi myös miehistöä, eli Astro-maskottiorava. Oravaa ei lopulta taivaalle lähetetä, koska ”se lihoi ylensyönnin johdosta kissan kokoiseksi”.

Suora lähetys 4G LTE -kokeesta alkaa Elisan verkkosivuilla tänään kello 14.00, ja lähetystä voi seurata tästä linkistä. Samalla katsojat voivat veikata kuinka korkealle 4G LTE -yhteys yltää ja osallistua myös kilpailuun. Maailmalla vastaavissa tempauksissa pallot ovat saavuttaneet jopa lähes 30 kilometrin korkeuden. Avaruuteen on lähetetty muun muassa olut- ja limsatölkkejä, iPad, iPhone, teltta, valokuvia ja Lego-mies.