Tässäkö maanteiden tulevaisuus? Tien reunat loistavat pimeässä

Autot Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme taannoin maanteille suunnitteilla olevasta mullistavasta teknologiasta, jossa tiet tehdään älykkäästä paneelista, joka aistiin esimerkiksi hirvet ja varoittaa niistä näkyvästi valaisemalla kyseisen alueen.

Teiden tulevaisuus voi olla myös hieman vähemmän älykäs, mikäli suunnittelija Daan Roosegaarden konseptista tulee totta.

Hollantilainen Studio Roosegaarde on kehitellyt uudenlaista maantietä, jonka reunat loistavat näkyvästi pimeässä. Konseptin mukaan teiden reunoille asennetaan valonlähde, joka latautuu päivällä ja voi valaista tiet öiseen aikaan jopa kahdeksan tunnin ajan. Suomen talvessa konsepti ei todennäköisesti kuitenkaan toimi, sillä valoisa aika ei riitä lataamaan akkuja tarpeeksi koko yön ajan kestävään valaisemiseen.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.