22-vuotiaana kuolleesta popkaunottaresta elokuva

Viihdeuutiset · Annika Kela

Laulajana ja näyttelijänä tunnettu Aaliyah menehtyi ollessaan 22-vuotias. Nousevan R&B-tähden menehtyminen lento-onnettomuudessa oli traaginen uutinen, joka järkytti monia ympäri maailmaa. Musiikkiuransa aikana Aaliyah ehti osoittaa paikkansa hittilistojen huipulla. Tähtönen valloitti myös valkokankailla.

Rhythm and bluesin prinsessana tunnetun Aaliyahin elämästä tehtiin elokuva. Päärooliin valittiin Disney-tähtenä tunnettu Alexandra Shipp. Aiemmin Shipp on näytellyt pienemmissä rooleissa, muun muassa televisiosarjoissa Päivien viemää ja Awkward. Tämä on neitosen ensimmäinen päärooli ja sen odotetaan olevan hänelle läpimurto.

Elokuva Aaliyahin elämästä ehti olla suunnitteilla jo kauan. Projektin etenemistä hidasti muun muassa kuohunta kulisseissa. Aaliyahin perhe esitti suuria vaatimuksia elokuvaa koskien. Perheenjäsenet eivät hyväksyneet ketään päärooliin ehdotettua näyttelijää, ja yrittivät vaikuttaa siihen, mitä musiikkikappaleita elokuvassa sai käyttää.

Perhe on sitä mieltä, että elokuva olisi pitänyt tehdä suuremmalla budjetilla ja nimekkäämmillä tähdillä. Vaatimuksista huolimatta projekti saatiin tehtyä ja elokuva on leikkauksia vaille valmis. Suunnitteilla onkin, että elokuva saisi ensi-iltansa jo marraskuun puolivälissä. Aaliyah-fanien ei tarvise siis odottaa enää kauaa.