Kissat valtasivat Prahan – maailmannäyttelyssä suomalaismenestystä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kissojen kerma näyttäytyi viime viikonloppuna Prahassa järjestetyssä maailmannäyttelyssä. Kilpailuun otti osaa peräti 1.600 kissaa. Jokainen kissarotu oli edustettuna, ja sen lisäksi kisaan pääsi mittelöimään myös kotikissat.

Kilpailun kissoja arvosteltiin ulkonäön, värityksen ja merkkien perusteella. Kissojen ryhtiä ja fyysisiä ominaisuuksia arvoitiin myös tarkalla silmällä. Vuoden suurimmassa kissanäyttelyssä oli monenlaista mirriä eri puolilta maailmaa.

Kaikki osallistujat saivat kuninkaallista kohtelua ja esiintyivät turkki kiiltäen tuomaristolle. Suomen Kissaliitto ry:n mukaan Suomea edusti kisoissa 84 kissaa, joista 3 kissaa voitti World Winner -palkinnon luokassaan. Voitokkaat kissat olivat Tähtitassun Carl Philip, Hovikissan Iat Jaao ja Jeremias.