Papukaija täytti 100 vuotta – sai onnittelukirjeen kuningattarelta

Viihdeuutiset · Annika Kela

Tasmanian villieläinreservaatissa Australiassa on juhlittu Fred-papukaijan 100-vuotissyntymäpäiviä. Kultatöyhtökakadu on elänyt pitkän elämän ja sen kunniaksi Hobartin Bonorong Wildlife Sanctuary järjesti suuret juhlat, joissa synttärisankarille tarjoiltiin kakkua.

Fredin hoitajat ovat kertoneet kakadun käyttäytyvän edelleen kuin nuori linnunpoikanen, sillä se tanssii, laulaa ja juttelee yhtä aktiivisesti kun kymmeniä vuosia sitten. Monet juhlavieraat ovat laskeskelleet, että Fred on syntynyt vuonna 1914, Daily Mail kertoo.

Kultatöyhtökakadut elävät normaalisti noin 40 vuotta. Fredin pitkä elämä on niin poikkeuksellinen, että jopa Britannian kuningatar onnitteli kakadua syntymäpäiviensä kunniaksi. Eläintenhoitajien mukaan Fred on terve, pirteä ja hyväkuntoinen yksilö ja sen odotetaan elävän vielä seuraavat 10 vuotta.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat