Naiset tappelivat yökerhossa – korkokenkä toimi teräaseena

Ohhoh! · Annika Kela

Nuorten naisten välisellä kinastelulla oli ikävä päätös, kun toinen naisista sai stilettikorosta pohkeeseensa. Manhattanilla sijaitsevan Gansevoortin hotellin kattoterassilla sattui väkivaltainen välikohtaus, kun leidit alkoivat riidellä ja toinen naisista loukkaantui tappelussa.

Amerikkalaisen Amandan rauhallinen illanvietto keskeytyi, kun belgialaisen Marien seurue alkoi haastaa riitaa amerikkalaisten kanssa. Amanda ajatui riitelemään Marien kanssa ja belgialainen potkaisi häntä piikkikorkokengällään pohkeeseen, minkä seurauksena kenkä jäi korosta roikkumaan naisen jalkaan.

Terävä piikkikorko oli jäänyt kiinni syvään haavaan Amandan pohkeessa ja hänet kiidätettiin sairaalaan hoidettavaksi. Amandan jalka operoitiin ja hän joutui viettämään sairaalassa neljä päivää.

Periamerikkalaiseen tapaan Amanda haastoi Gansevoortin hotellin oikeuteen ja vaati viisi miljoonaa dollaria vahingonkorvauksia. Naisen mukaan belgialaiselle riitelijälle oli tarjoiltu runsaasti alkoholia senkin jälkeen, kun nainen oli silminnähden humaltunut.

Amanda koki, että ravintola oli vastuussa tapahtuneesta, sillä se ei ollut puuttunut Marien juomiseen, vaikka nainen oli selvästi päihtynyt. Amandan mukaan väkivaltainen riitely johtui Marien vahvasta humaltumisesta. Marie on syytettynä pahoinpitelystä ja odottaa tuomiotaan.