Facebookiin merkittävä muutos – duuniprofiili toisaalle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhteisöpalvelu Facebookin tulevaisuudesta on maalattu synkkiäkin kuvia, ja sivuston suosion ennustetaan romahtavan seuraavien vuosien aikana. Siitä huolimatta, tai ehkä juuri sen vuoksi, Facebook on onnistunut ostamaan siipiensä alle muita sosiaalisen median jättejä, kuten WhatsAppin ja Instagramin.

Financial Times uutisoi nyt Facebookin uudesta aluevaltauksesta, jossa yhtiö tekee tiivistä yhteistyötä LinkedIn-palvelun ja Googlen kanssa. Työn alla on Facebook at Work -niminen palvelu, joka on tarkoitettu pelkästään yrityksille ja niiden työntekijöille.

Sivusto näyttää lähes identtiseltä nykyisen Facebookin kanssa, mutta yritysten työntekijät voivat pitää yhteyttä sidosryhmiinsä ja työkavereihinsa ilman, että joutuisivat paljastamaan yksityiselämäänsä liittyviä tietoja palvelussa.

Sivuston julkaisemisajankohtaa ei ole paljastettu, mutta sen on kerrottu olevan käyttäjilleen ilmainen. Moni yritys on ilmaissut huolensa palvelun turvallisuuteen liittyen. Kuinka sivusto voi taata, että yritysten salaiset yhteydenpidot ja nettineuvottelut eivät päädy vääriin käsiin tai esimerkiksi tiedustelupalveluiden urkittaviksi?