Game of Thrones -alastonkohtaus tuli kalliiksi – 200 turvamiestä kuvauspaikalle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Englantilainen näyttelijätär Lena Headey on tullut tunnetuksi erityisesti kovaotteisten naishahmojen näyttelemisestä toimintaelokuvissa ja -sarjoissa. Huippusuositussa Game of Thrones -televisiosarjassa Cerseu Lannisteria esittävä Headey muistetaan myös muun muassa elokuvista 300, Dredd ja The Purge – Puhdistus, sekä Teminator: Sarah Connorin aikakirjat -sarjasta.

Artikkeli saattaa sisältää juonipaljastuksen.

Lena Headey tulee esiintymään Game of Thronesin tulevan tuotantokauden merkittävässä kohtauksessa alastomana. Kohtauksen tekeminen tuli HBO-kanavan sarjan tuottajille kalliiksi. Tekijät halusivat nimittäin kaikin keinoin varmistaa sen, ettei kohtauksesta peräisin olevaa kuvamateriaalia leviäisi verkossa etukäteen.

TMZ-sivuston mukaan Kroatiassa sijainneelle kuvauspaikalle palkattiin yli 200 turvamiestä huolehtimaan, etteivät ulkopuoliset pääse paikalle kameroiden kanssa. Paikallisten kauppojen pitäjille maksettiin siitä hyvästä, että he sulkisivat liikkeensä aikaisemmin ja poistuisivat alueelta kuvausten ajaksi. Kännykät kiellettiin kuvauspaikalla, ja kaikkien paikallaolijoiden piti kirjoittaa salassapitosopimukset, joiden rikkomisesta odottaa 250.000 dollarin sakkorangaistus.

Kohtauksen toteutuminen oli vaakalaudalla ennen kuin kuvauksia oltiin edes aloitettu. Alastonkohtausta oli nimittäin määrä kuvata Dubrovnikissa sijaitsevassa kirkossa, mikä ei ollut paikallisten uskovaisten mieleen. Lopulta kuvausryhmä taipui kompromissiin, ja kirkkoon sijoittuvat kohtaukset kuvattiin erillisissä lavasteissa.