Karhuherra Paddington yllättäen muodin edelläkävijänä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Karhuherra Paddington on myös suomalaisille tuttu nallehahmo, jonka päässä on punainen lierihattu ja yllä sininen duffelitakki. Nyt muotimaailma ottaa vahvasti mallia kohteliaan Karhuherran tyylistä, sillä talvella pukeudutaan samanlaiseen takkiin kuin legendaarinen satuhahmo.

Nahkatakit saavat väistyä muodista ja tilalle tulevat aina käytännölliset duffelitakit. Muotitalot ovat ottaneet nyt listoilleen ennätysmäärän hupullisia ja nyörinapein suljettavia palttoita. Takkimalli on saanut alunperin nimensä belgialaisen Duffelin kaupungin mukaan, joka on tullut tunnetuksi erityisen kestävistä kankaistaan.

Päällystakkina duffelit ovat lämpimiä ja monivuotisia. Takkimalli on suosittu etenkin Karhuherra Paddingtonin kotimaassa Englannissa. Paddingtonin nimi on nyt kaikkien huulilla juurikin Britanniassa, sillä Karhuherra nähdään pian myös valkokankaalla kokoillan elokuvassa.

duffelitakki25112014a

duffelitakki25112014b

Tämä on näkynyt myös duffelitakkien myynnissä, sillä se on kasvanut joissakin nettikaupoissa viime viikkojen aikana peräti 40 prosenttia. Vaatetavaratalo Georgen tiedottaja vinkkaa, että duffelitakkkeja käyttävät nyt julkkikset ja tavikset.

– Vaikka olemme ennenkin nähneet kuuluisia henkilöitä esittelemässä catwalkin trendejä, on suorastaan riemastuttavaa, että tällä kertaa tyylin esikuvana on Karhuherra Paddington. Vaikka duffelitakit eivät poistu koskaan muodista, pukeudutaan niihin erittäin paljon tänä talvena, Georgen tiedottaja kertoo.