Kertakäyttökupeista maailman suurin mosaiikki – tulos näkyy vain ilmasta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Taide vaatii tekijältä ja siitä nauttivalta kykyä ajatella tavallisiakin asioita hieman luovemmalla otteella. Yksi arkipäiväisistä asioista taidetta luova herra on Beo Serge, joka nousi taannoin otsikoihin upealla mosaiikkiteoksellaan. Esittelemme nyt videon, kuinka hänen 66.000 kahvikupin teos syntyi.

YouTube
YouTube

Mies käytti järisyttävän kokoisessa mosaiikkiteoksessaan värjättyä sadevettä. Mosaiikin perimmäinen tarkoitus oli herätellä ihmisiä havahtumaan maailman ympäristöongelmiin. Hän peräänkuulutti upealla installaatiollaan erityisesti veden merkitystä ihmiselämälle, ja siksi myös mosaiikin aiheena oli lapsivedessä nautiskeleva sikiö.

Teos oli kaikenkaikkiaan 334,5 neliömetrin kokoinen, ja sen toteuttamiseen käytettiin 15.000 litraa sadevettä. Teoksen kokoamiseen osallistui yhteensä sata vapaaehtoista ja heiltä kului mosaiikin kasaamiseen yhteensä 62 tuntia. Lopputulos on upea.