Kimi Räikkönen maailman nopeimmassa vuoristoradassa – kuin viilipytty!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen formulatähti Kimi Räikkönen ja hänen kollegansa Fernando Alonso ja Felipe Massa ovat saaneet kunnian päästä kokeilemaan maailman nopeinta vuoristorataa Yhdistyneiden Arabiemiraattien Abu Dhabissa. Kaupunkiin on nimittäin avattu vauhdista pitäville Ferrari World -teemapuisto.

Youtube
Youtube

Puistossa on myös Formula Rossa -niminen vuoristorata, jonka vaunut on suunniteltu muistuttamaan ulkoisesti Ferrarin formula-autoja. Alunperin vuoristoradan nimi oli määrä olla F1 Coaster, mutta ilmeisesti nimestä ei päästy sopimukseen Bernie Ecclestonen kanssa.

Vaunut kiihtyvät nollasta sataan laite kahdessa sekunnissa ja täyteen 239 kilometrin tuntinopeuteen viidessä sekunnissa, jolloin kiihtyvyys vastaa lentotukialusten katapultteja. Kuten arvata saattaa, oli Kimi Räikkönen ajelun ajan kuin viilipytty muiden nostellessa käsiään vauhdin huumasta ja innostuksesta.