Kakadun päivätanssi piristää synkimmänkin päivän

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Mikäli arki ahdistaa ja kaipaa elämäänsä piristystä, kannattaa avata YouTube ja etsiä sieltä eläinvideoita. YouTuben miljoonat elukkavideot poistavat pikkumurheet helposti. Yksi internetin videoaarre on Frostie-nimisen kakadun tanssiesitys.

YouTube
YouTube

Papukaijat ja kakadut ovat seurallisisa lemmikkieläimiä, mutta niiden hoito on vaativaa ja siksi lintuja ei suositella otettavaksi hetken mielijohteesta. Aikoinaan YouTubeen ladatulla videolla yksi lajinsa edustajista saa kuitenkin kaikki papukaijafanit taputtamaan käsiään yhteen, sillä valkoinen Frostie osaa ottaa elämästä ilon irti. Moni huolisi tanssivan lintusen kotiinsa.

Musiikin tahdissa svengaava Frostie on tarkemmin määriteltynä australaialainen lähdekakadu, joka voi kasvaa lähes 40 senttimetrin mittaisiksi. Tämä tanssivideo teki Frostiesta taannoin kuuluisan, ja sille tehtailtiin jopa oma fanisivusto Facebookiin. Eikä turhaan – lintu tanssii kuin vanha tekijä.