Pyöräilijä pakeni karhua henkensä edestä – videosta huijauskohu

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Karhujen ja ihmisten kohtaamisia kuvaavia videoita on nähty Youtubessa runsain määrin. Useat näistä videoista kuvaavat rauhallisia ja jopa hellyyttäviä kohtaamisia, mutta mukaan mahtuu myös hengenvaarallisia ihmisten ja villieläinten välisiä tilanteita.

YouTube
YouTube

Nyt Youtubessa nähdään nopeasti sosiaalisessa mediassa levinnyt video, jossa pyöräilijä kohtaa vaarallisen tilanteen metsässä. Miehen GoPro-kameran tallentamalta videolta ilmenee, kuinka ohi kävelevä karhu lähtee jahtaamaan miestä metsäpolulla. Lopulta mies onnistuu onneksi harhauttamaan eläimen, sillä muuten olisi voinut käydä huonosti.

Video on myös herättänyt keskustelua sen aitoudesta, sillä se on aiheuttanut kohun väärennysväitteiden johdosta. Reddit-käyttäjien mukaan video on nimittäin tekaistu, sillä karhu erottuu videon heiluvasta kuvasta epäilyttävän hyvin epäselvään ympäristöön nähden. Mikäli kyseessä on väärennös, on kyseessä tosin varsin hyvin tehty sellainen.