Skrillex ei ostanut Wu-Tangin levyä 5 000 000 dollarilla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Newyorkilaista Wu Tang Clan -yhtyettä on kuvailtu maailman legendaarisimmaksi hiphop-kokoonpanoksi. Yhtye on valmistellut jo muutaman vuoden ajan A Better Tomorrow -levyään. Lisäsi yhtye julkaisi yhden ainoan kappaleen painoksen The Wu – Once Upon A Time In Shaolin -albumista.

The Wu – Once Upon A Time In Shaolin -albumia on tehty ainoastaan yksi kappale, eikä sitä tulla levittämään lainkaan esimerkiksi digitaalisessa muodossa internetissä. Käsintehdyissä, hopeasta ja nikkelistä valmistetuissa kansissa oleva levy on kuunneltavissa gallerioissa, museoissa ja keikkapaikoissa ympäri maailmaa. Kierroksen jälkeen se päätyy yksityisen keräilijän kokoelmiin.

Taannoin yhtyeen keulahahmo RZA kertoi, että albumista on tehty useita tarjouksia, joista korkein on viisi miljoonaa dollaria. Parhaillaan verkossa leviää väite, jonka mukaan Skrillex olisi ostanut levyn viidellä miljoonalla dollarilla. Kyseessä on kuitenkin perätön huhu, sillä levyä ei ole vielä myyty kenellekään.

Ennakkotietojen mukaan harvinaislaatuisella albumilla on 31 kappaletta. Wu Tang Clan haluaa herättää albumilla keskustelua musiikin tulevaisuudesta ja nykymusiikin todellisesta arvosta taiteenlajina. Kuuden vuoden aikana nauhoitettu levy kiinnostaisi varmasti monia yhtyeen faneja, sillä sen sisältävän musiikin kerrotaan olevan varsin lähellä yhtyeen 90-luvun alun alkuperäistä Wu Tang -tyyliä.