Gangnam Style rikkoi YouTuben – liikaa katselukertoja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Eteläkorealainen artisti PSY nousi maailmanmaineeseen Gangnam Style -kappaleellaan. Hittibiisistä muodostui joulukuussa 2012 ensimmäinen YouTube-video, jota oli käyty katsomassa yli miljardi kertaa. Nyt suosikkikappale on noussut jälleen otsikoihin.

YouTube
YouTube

Gangnam Stylen voisi sanoa olevan niin suosittu, että se on jo rikkonut Youtuben. Videota on toistettu niin monta kertaa, ettei sivuston katsomiskertoja laskeva mittari ole enää pystynyt näyttämään lukemaa. Tällä hetkellä videolla on yli 2.154.803.897 katsomiskertaa, mikä rikkoi laskurin, jota ei ollut suunniteltu näyttämään näin suuria numeroita.

– Emme olisi ikinä uskonut, että video voisi kerätä 32-bittisen kokonaisluvun ylittävän katsomismäärän, mutta se olikin ennen kuin tapasimme Psyn. Video on katsottu niin monta kertaa, että meidän täytyy päivittää järjestelmäämme, Youtuben tiedotteessa kerrotaan.

Youtuben videoiden katsomiskertoja mittaava laskuri perustuu 32-bittiseen kokonaislukumuuntajaan, jonka suurin arvo on 2.147.483.647. Youtuben täytyi päivittää laskuri Gangnam Stylen suosion myötä 64-bittiseksi, ainakin siihen asti kunnes kappale onnistuu rikkomaan seuraavan rajapyykin, eli noin yhdeksän triljoonan katsomiskerran rajan.