Marsista löytyi merkkejä elämästä: ”Tällä hetkellä ei ole muuta teoriaa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ihmiskunta on pohtinut jo tuhansien vuosien ajan avaruudesta mahdollisesti löytyviä sivilisaatioita tai muuta elämää. Taannoin NASA lähetti onnistuneesti Marsin pinnalle luotaimen, jonka toimittamia tietoja tutkijat parhaillaan analysoivat.

Alain Herzog, EPFL
Alain Herzog, EPFL

Marsista peräisin on myös Tissint-meteoriitti, josta on nyt tehty merkittävä löydös. Marokossa sijaitsevaan Tatan provinssiin vuonna 2011 pudonneen Tissint-meteoriitin osia on parhaillaan esillä Wienissä ja Lontoossa, mutta samaan aikaan meteoriitin palasia tutkitaan Sveitsin Lausannessa.

Meteoritics and Planetary Sciences -lehti kertoo nyt tutkijoiden uusimmasta löydöksestä, joka voi viimein todistaa, että Marsin pinnalla on joskus ollut elämää. Arviolta 700.000 vuotta sitten Marsin pinnasta irronneesta palasesta on nimittäin nyt löydetty hiiltä, joka vaikuttaa olevan orgaanista alkuperää.

– Tällä hetkellä ei ole muuta teoriaa, jota pitäisimme houkuttelevampana, Earth and Planetary Sciences Laboratoryn johtaja Philippe Gillet kertoi Meteoritics and Planetary Sciences -lehdelle.

Tämänhetkisten tutkimustietojen perusteella pidetään selvänä, että Marsissa on ollut joskus elämää. Tämä käsitys on voimassa, ellei joku toisin myöhemmin todista. Jo aiemmin on kerrottu, että sama meteoriitti todistaa Marsin pinnalla olleen aikoinaan vettä.