Muusikko pantiin kotitöihin – näin siinä sitten kävi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmisillä on lapsista lähtien tarve kokeilla, miten erilaiset tavarat soivat ja kuinka niistä saadaan ääntä. Kattiloista ja roskatynnyreistä keksitään rakentaa rummut, joita paukutellaan vispilöillä ja kauhoilla. Youtubessa on video, jossa mies on kehitellyt upean soittimen laatikollisesta aterimia.

YouTube
YouTube

Laatikon lokerikoissa on vaihteleva määrä aterimia ja videolla oleva mies saa niistä upeita ääniä aikaan käyttäen lusikoita apunaan. Olisi hauska tietää, miten kauan tämänlaisen taidon haltuunottamiseen menee aikaa.

Harjoittelu on saattanut olla sivullisille tuskallista kuultavaa, mutta ainakin se on tuottanut tulosta. Videon edetessä eritaajuuksilla resonoivista äänistä ja rytmistä rakentuu kokonainen musiikkiteos, jota on ilo kuunnella.