Rantaloma houkuttaa? Tutkimus listasi suomalaisten tylsimmät rantalomakohteet

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisten tylsistyneisyyttä tutkittiin alkusyksystä laajasti markkinatutkimusyritys TNS Groupin toteuttamana. Osana Casumon Tuhoa Tylsyys -hanketta tehdyn tutkimuksen yhtenä keskeisenä osa-alueena oli matkailu, ja tutkimuksessa selvitettiin suomalaisten mielestä tylsimmät rantalomakohteet.

Stara
Stara

Tulosten valossa tylsistymistä karttavien on syytä välttää rantalomakohteen valinnassa erityisesti Bulgarian Sunny Beachia, Alanyaa ja Phuketia, jotka nousivat suomalaisten keskuudessa kärkikolmikkoon tylsimpinä rantoina. Tulosta voidaan pitää yllättävänä, sillä kyseiset rannat ovat monien suosimia lomakohteita.

Kuva: Jussi Eerola
Kuva: Jussi Eerola

Kaupunkilomalaisten ei puolestaan kannata lähteä viikonlopuksi ainakaan Tallinnaan tai Osloon, mikäli tylsistyminen ei ole toivelistalla. Hotellit ovat keskeinen osa matkailua, joten tutkimuksessa selvitettiin myös suomalaisten hotellien tylsyyttä. Kärkisija meni selkeällä äänimäärällä (35%) parhaillaan oviaan sulkevalle Omenahotellille.

Tylsimmät rantalomakohteet TOP 5:

1. Sunny Beach 31 %2. Alanya 25%3. Phuket 23%4. Teneriffa 22%5. Mallorca 18%

Tylsimmät kaupunkilomakohteet TOP 5:

1.Tallinna 25%2. Oslo 24%3. Tukholma 20%4. Kööpenhamina 10%5. Berliini 7%

Tylsimmät hotellit TOP 5:

1. Omenahotellit 35%2. Cumulus 19%3. Best Western 18%4. Rantasipi 14%5. Holiday Club Kylpylähotellit 11%