Tyyliniekka: Näin miehen tulee pukeutuu Linnanjuhliin!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Huomenna on päivä, jolloin suomalaiset juhlivat itsenäisyyttään enemmän tai vähemmän hartaasti. Virallinen Suomi kokoontuu vuoden evakon jälkeen taas Presidentinlinnaan itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle, jota tasavallan presidentti Sauli Niinistö isännöi puolisonsa Jenni Haukion kanssa.

Perinteisesti Linnanjuhlat kerää miljoonayleisön television ääreen seuraamaan erityisesti miten juhlien kutsuvieraat ovat pukeutuneet. Miesten osalta pukeutuminen on helppoa, sillä tiukka etiketti ei sitä noudattavalle anna sijaa revittelylle. Rokkikukko-osasto ja taiteilijat ovat usein poikenneet etiketistä normista enemmän tai vähemmän onnistuneesti.

Etiketin tietoista rikkomista yleisempää on kuitenkin tahaton tai ajattelematon tyylirikkojen kirjo, joista yleisempiä ovat päin sitä itseään solmitut solmiot sekä kaksikymmentä kiloa sitten hankitut ja pieneksi jääneet juhlavaatteet.

Linnan juhlien pukukoodi lyhyesti

Virallisin asu on miehillä frakki, jonka tumma puku korvaa frakin puuttuessa. Tumman puvun kohdalla puhutaan joko mustasta, hyvin tummansinisestä tai erittäin tummanharmaasta puvusta, johon on yhdistetty valkoinen kauluspaita, helmenharmaa solmio sekä valkoinen taskuliina, joka jätetään pois kunniamerkkien kanssa.

Kengät ovat oxford-malliset koristelemattomat nauhakengät, jotka ovat mustat ja hyvin kiillotetut. Frakin kanssa voi käyttää myös lakeerikenkiä. Kolmas sallittu asukokonaisuus on virallinen kansallispuku, sekä mm. poliiseilla ja puolustusvoimien edustajille virallinen juhlapuku. Smokki sen sijaan ei kuulu linnan juhliin.

Lue lisää miesten tyylistä ja etiketistä Tyyliniekka-sivustolta.