Mies hoiti exälle potkut tekaistulla Facebook-profiililla

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Eräs nuori mies ei pystynyt sulattamaan sitä, että tuli jätetyksi. Niimpä hän kosti ex-tyttöystävälleen Briannalle pahemman kerran. Mies tekaisi Facebook-profiilin exänsä nimellä ja kuvilla sekä alkoi julkaista siellä rasistisia tilapäivityksiä.

Tilapäivitykset saivat aikaan kiivasta keskustelua, mutta sehän ei miehelle riittänyt. Hänen tarkoituksensa oli hankkia Briannalle potkut työpaikasta. Mies otti ruutukaappaukset keksityistä tilapäivityksistä ja lähetti ne oman käden oikeutta harjoittavaan Tumblr-blogiin nimeltä Racists Getting Fired.

Facebook
Facebook

Blogi toimii niin, että sen ylläpitäjä julkaisee rasistista sisältöä koskevia kommentteja, joita on löytynyt sosiaalisessa mediassa ja ilmiantaa kirjoittajien yhteystiedot. Sitten bloggaaja neuvoo lukijoitaan ilmoittamaan näiden henkilöiden työnantajille ja vaatimaan heidän erottamista.

Miehen tekaisemat rasistiset kommentit koskivat paljon uutisoitua Ferguson-tapausta, jossa valkoihoinen poliisi pääsi rangaistuksetta ammuttuaan tummaihoista aseetonta poikaa kaksitoista kertaa.

20-vuotias Brianna on oikeustieteiden opiskelija, joten ei mennyt aikaakaan, kun pojan temppu tepsi ja Brianna sai tekaistujen kommenttien vuoksi potkut New York AMC -teatterista, jossa hän työskenteli.

Miehen tekemää Facebook-profiilia pidemmälle selanneet ovat huomanneet, että mies on muokannut omasta profiilistaan hetkellisesti Briannan sivun. Huijari jäi lopulta teostaan kiinni ja tytön erottanut AMC-teatteri on pahoitellut tätä väärinkäsitystä ja ottanut Briannan takaisin töihin.