Maailman hurjin riippumatto – tästä voi tehdä vaikka BASE-hypyn

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

The Moab Monkeys -ryhmä koostuu joukosta hurjapäisiä urheilijoita. Nyt nämä adrenaliininmetsästäjät kokeilivat uutta temppua Utahissa. He tekivät itse käsin jättimäisen verkon, jonka kiinnittivät kallioiden väliin. Verkossa on keskellä reikä, josta on tarkoitus hypätä alas base-hyppy.

YouTube
YouTube

Moab on julkaissut Youtube-kanavallaan videon, joka on kuvattu verkon päältä. Videolla näemme, miten miehet ja naiset valmistautuvat hyppyyn hoiperrellen kohti verkon keskellä sijaitsevaa aukkoa. He keräävät tasapainonsa aukon reunalla, minkä jälkeen hyppäävät alas base-hypyn. Hyppy näyttää todella hurjalta varsinkin, kun he ovat jo valmiiksi pelkän itsekudotun verkon varassa.

Slackline Median sivuilla kerrotaan verkon olevan kiinnitetty kallioiden väliin niin, että se on noin 120 metriä korkealla ja 80 metrin päässä kallioista. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että näiden rohkelikoiden on pitänyt ensin kävellä köyttä pitkin aikamoinen matka päästäkseen verkolle.