Venäjän kieltämä Steve Jobsin muistomerkki huutokaupataan!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Venäjällä Pietariin pystytettiin Steve Jobsin kuoleman jälkeen muistomerkki hänen kunniakseen. Lähes kaksimetrinen iPhonea muistuttava patsas poistettiin kuitenkin taannoin, ja se on nyt huutokaupattavana.

YouTube
YouTube

Muistomerkki kiellettiin Venäjällä heti seuraavana päivänä siitä, kun Applen uusi toimitusjohtaja Tim Cook paljasti olevansa homoseksuaali. Russian Holdings Company, joka on monumentin alunperin pystyttänytkin, on nyt ottanut sen alas ja laittanut sen myyntiin.

Muistomerkin lähtöhinta on viisi miljoonaa ruplaa eli noin 75.500 euroa. Vocativ-verkkolehti kertoo, että Russian Holdings Company on luvannut lahjoittaa huutokaupasta saadut varat tukien muodossa nuorille venäläisille, jotka kehittävät tietotekniikkaa.