Näitä videota maailma katsoi 2014 – oletko jo nähnyt?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Youtube on vuodesta 2005 lähtien tarjonnut internetin käyttäjille helpon tapan jakaa omia videoitaan ja katsella muiden jakamia videoita. Nykyään Googlen omistama palvelu on nyt paljastanut, mitkä ovat olleet vuoden 2014 suosituimpia videoita.

Vuoden suosituimman videon tittelin nappasi puolalaisen S.A. Wardegan Mutant Giant Spider Dog -video, jossa hämähäkkipukuun puettu koira säikyttelee viattomia kaduntallaajia. Syyskuussa palveluun ladattu video on kerännyt yli 113 miljoonaa katsomiskertaa.

Toiseksi eniten katsojia keräsi Nike Football: Winner Stays -mainosvideo, jota tähdittävät muun muassa Ronaldon ja Wayne Rooneyn kaltaiset jalkapallotähdet. Kolmannelle sijalle päätyi ennestään toisilleen tuntemattomien ihmisten ensisuudelmia kuvaava First Kiss -video.

Listalle sijoittuivat myös The Voice of Italy -laulukilpailussa esiintyneen laulajanunna Suor Cristina Scuccian taidonnäyte, iPhone 6 -älypuhelimen taipumista kuvaava video ja paholaisvauvalla ihmisiä säikytellyt piilokamerapila Devil Baby Attack. Vuoden suosituin musiikkivideo oli puolestaan Katy Perryn Dark Horse.