Neljä Ruusua tekee paluun – Setä Tamu tuottajana

Viihdeuutiset · Stara.fi

Neljä Ruusua tekee parin vuoden levytystauon jälkeen paluun tänään julkaistavalla Sininen sunnuntai -singlellään. Sinkku enteilee myös uutta levyä, joka julkaistaan helmikuun lopussa. Neljän Ruusun tuottajana uudella levyllä on toiminut hittituottaja Mikko ”Setä Tamu” Tamminen.

– Sininen sunnuntai ei ollut mitenkään itsestäänselvä valinta ensimmäiseksi singleksi, sillä levyltä olisi löytynyt monta muutakin hyvää vaihtoehtoa. Armottoman spekuloinnin jälkeen päädyttiin kuitenkin tähän, Ilkka Alanko kertoo.

– Nyt olen jo vakuuttunut siitä, että ratkaisu oli oikea. Kuvasimme biisiin videon, ja sitä on pyöritelty todella monta kertaa ilman pienintäkään merkkiä kyllästymisestä. Paskempi ralli olisi varmasti ruvennut riepomaan jo sen kolmannenkymmenennenyhdeksännen oton jälkeen.

Sininen sunnuntai –sinkulla ja tulevalla levyllä Ruusujen kanssa yhteistyön aloitti uusi tuottaja Mikko Tamminen.

– Olimme Koden kanssa jo haastatelleet useita tuottajakandidaatteja, mutta Mikon kohdalla molemmille tuli sama vahva intuitio siitä, että tämä on etsimämme henkilö. Olimme heti samalla aaltopituudella ja tulimme juttuun loistavasti. Minulla oli koko ajan tunne, että tällainen ihminen on olemassa, mutta se pitäisi vaan löytää. Nyt hän on kanssamme, Alanko iloitsee.

– Mikko ymmärsi heti mistä biiseissämme on kyse ja loihti niihin uskomattoman hienon soundimaailman. Tällä levyllä on jotain uutta, mutta taas toisaalta tuttua. Ruusujen vahvuudet on nostettu upeasti esiin, Alanko kiittelee.