Tom Gunin leffatraileri uusiksi – tuloksena miesrakkautta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuonna 1986 valmistunut Top Gun lukeutuu Tom Cruisen läpimurtoelokuviin. Hävittäjälentäjistä kertova toimintadraama tuotti maailmanlaajuisesti yli 353 miljoonaa dollaria, ja on sittemmin vakiinnuttanut paikkansa populaarikulttuurin piirissä.

YouTube
YouTube

Top Gun muistetaan myös siksi, että monet ihmiset ovat tulkinneet sen sisältävän joko tahattomia tai tahallisia viittauksia homoseksuaalisuuteen liittyviin teemoihin. Tom Cruisen esittämän Maverickin ja Val Kilmerin Iceman -hahmojen on epäilty olevan toisiinsa salaa rakastuneita kaappihomoja.

Youtuben Sploid TV -kanavan tuoreella videolla Top Gun -elokuvasta nähdään uusiksi tehty traileri, jossa homoelementtejä on korostettu. Tuloksena on maskuliinisen kasaritoiminnan sijaan Brokeback Mountain -henkinen draama kahden hävittäjälentäjän välisestä kielletystä rakkaudesta.