Mies rakensi kotitekoisen leijulaudan – skeittauksen tulevaisuus?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Leijuvien lautojen tuloa on odotettu vuosikymmeniä. Siitä lähtien, kun leijulautaa esiteltiin Paluu tulevaisuuteen -elokuvassa, ovat ihmiset toivoneen menopelin olevan tulevaisuudessa todellisuutta. Nyt eräs lautailija on kyllästynyt odottamaan ja on nikkaroinut oman leijulautansa.

YouTube
YouTube

Teksasilainen Ryan Craven on onnistunut rakentamaan laudan, joka leijuu puhaltimien avulla. Suuresta koosta ja äänekyydestä huolimatta lauta todella leijuu ja jaksaa kannatella nuorukaisen painoa. Kun Craven vei leijulautansa skeittipuistoon testattavaksi, kiinnostuivat paikalliset skeittarit siitä heti.

Monet halusivat testata, kuinka skeittaaminen laudalla onnistuu. Yrityksistä huolimatta lauta ei kulkenut kovin vauhdikkaasti ja vaikutti siltä, että leijuminen onnistui enimmäkseen vain tasaisella alustalla. Craven oli kuitenkin laudastaan ylpeä ja esitteli sitä innoissaan hämmästeleville sivullisille. Leijulautailusta on tullut todellinen harrastus ainakin yhdelle miehelle Teksasissa.