Koululaiset kirjoittivat 20 vuotta sitten itselleen tulevaisuuteen – saivat nyt avata viestit

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kanadan Fort Qu’Appellessa sijaitsevassa koulussa on toiminut esimerkillinen opettaja. Työlleen omistautunut Bruce Farrer keksi 20 vuotta sitten oppilailleen hauskan tehtävän. Hän pyysi oppilaidensa kirjoittaa tulevaisuuden itselleen 10 sivuisen kirjeen. Opettaja on säilyttänyt kirjeitä tähän vuoteen asti.

YouTube
YouTube

Vuonna 2002 eläkkeelle jäänyt Farrer koki tärkeäksi, että oppilaat vielä joskus saisivat kirjeet takaisin. Tänä vuonna tuli kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun oppilaat kirjoittivat itselleen ja opettaja päätti ottaa selvää, missä kirjoittajat nykyisin asuvat, jotta hän voisi lähettää heille postia.

72-vuotiaan Farrerin mukaan entisten oppilainen etsiminen oli valtava urakka, mutta lopulta kaikki heistä löytyivät. Opettaja postitti oppilaille heidän kirjoittamat kirjeet ja lähetykset saivat lämpimän vastaanoton. Oppilaat olivat liikuttuneita ja ilahtuneita saadessaan kirjeensä vanhalta opettajaltaan.

Liikuttava tarina sai myös paikallisen median huomion ja opettajan tarinasta tehtiin lyhyt dokumentti osana WestJetin mainoskampanjaa. Vuonna 1994 kirjoitetut kirjeet olivat löytäneet oikeat omistajansa ja jokainen oppilaista luki innolla, minkälaisia elämänohjeita he halusivat lapsena antaa varttuneelle itselleen. Opettajan tarina on koskettanut monia ja useassa koulussa on päätetty tehdä vastaavanlaisia tempauksia.