Villitys leviää ökyrikkaiden autoissa – pintamateriaalit uusiksi!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Lontoon keskustassa asioivien ihmisten päät kääntyivät äskettäin, kun Harrods-tavaratalon eteen pysäköitiin samettipäällysteinen Rolls Royce Phantom. Asiantuntijoiden arvion mukaan luksusauto on noin 380.000 euron arvoinen.

Hämmästyttävä ilmestys herätti kaupungin asukkaiden mielenkiinnon ja monet kävivät silittämässä upeaa autoa. Sametilla päällystettyjä autoja on nähty liikenteessä aiemminkin, mutta viime aikoina niiden suosio näyttää olleen nousussa.

Trendi on ollut yleistymässä varakkaiden ihmisten keskuudessa, ja useita luksusautoja on tuunattu sametilla. Sen lisäksi, että auton verhoilu maksaa mansikoita, ovat rikkaat autofanaatikot alkaneet käyttää myös auton ulkopinnassa muitakin erilaisia materiaaleja.

Ylellisen samettipäällysteen ylläpito on kallista. Autoa ei voi missään nimessä altistaa ankarille sääoloille tai kurakeleille, sillä auton pinnoite kärsii. Sametti on myös herkkä keräämään pienimmätkin roskat ilmasta ja katupölystä, joten ajokerran jälkeen pinta on huollettava. Siitä huolimatta kadulla nähty Rolls Royce oli ilo monen silmälle ja keneltäkään tuskin jäi huomaamatta parkkissa odotteleva samenttinen Phantom.